Uvant udstyr: Sportsjournalisten stod pludselig med bue og pil


Lørdag den 15. august var sportsjournalist Mads Magnussen forbi Houlkærhallen, hvor man kunne prøve sportsgrenen "Combat Archery". Foto: Johnny PedersenBueskydning: Masken sidder tæt til hovedet. Udsynet bliver lidt sløret, da maskens glas dugger. Jeg sveder. Det er varmt bag masken. Om lidt skal jeg i kamp.

Med min røde bue i hånden er jeg klar. Jeg har udset mig de pile, som jeg om lidt skal løbe ud for at hente. Jeg skal helst få fat i dem, inden de andre begynder at skyde efter mig.

Starten lyder. Jeg stormer ud, får fat i de to pile og løber tilbage i dækning. Mine fire holdkammerater har også skaffet ammunition, og nu er der kun én ting, der gælder. Vi skal have skudt de fem fra blåt hold.


Kan spilles overalt

Denne lørdag holder Viborg Bueskyttelaug åbent hus i Houlkærhallen. Anledningen er foreningens nye afdeling af "Combat Archery". En form af bueskydning, som mest af alt minder om det klassiske paintball, bare med bue og pil.


Pilene ligger på banens midte, når kampen starter. Det handler om at være hurtig. Foto: Johnny Pedersen


- Vi har fået det, fordi vi får rigtig mange forespørgsler på forskellige arrangementer fra skoler, Snapstinget, sportsdagen for femte klasser og så videre, siger formand for Viborg Bueskyttelaug, Kathe Busk Rasmussen.

- Vi kan ikke tage ud med den klassiske skydning, for det må vi ikke. Vi må være på godkendte baner og ikke andre steder. Combat Archery kan vi tage ud med. Det er ikke farligt, og vi skal ikke have alle mulige godkendelser. Det her kan bruges overalt, fortsætter formanden.

Derudover synes hun også, at det giver en anden dimension til bueskydningen, at Combat Archery er en holdsport, hvorimod almindelig bueskydning, er mere en enkeltmandssport.


Skal fange teknikken

Tilbage på Houlkærhallens slagmark har jeg fået sat den første pil på buens streng. Jeg kigger ud fra mit dække og trækker pilen tilbage. Strengen er langt strammere end forventet. Jeg trækker så meget jeg kan, tager sigte og skyder. Pilen kommer ikke en gang over forhindringen, som min modstander gemmer sig bag.

Jeg tager en ny pil, forsøger igen, men må erkende, at resultatet er stort set det samme. Pilen kommer ikke en gang 10 meter.


Denne lørdag kunne alle, som var fyldt ni år og derover være med. Foto: Johnny Pedersen


Jeg finder nogle nye pile på gulvet, tager sigte, denne gang lidt højere, og forsøger. Pilen kommer længere, men rammer ingen. Men okay, teknikken er fundet.

Jeg kigger til venstre, ingen holdkammerater har den flanke. Jeg løber over bag den store grønne pude. Nu skal vi altså frem.


Håber på flere medlemmer

Håbet i Viborg Bueskyttelaug er, at flere unge kan lokkes til at gå til bueskydning, når man med Combat Archery kan tilbyde mere bevægelse og action. Og får man smag for bueskydningen, så kan man for samme kontingent også prøve sig med den klassiske bueskydning.

- Det lyder som om. at de børn, som er kommet i dag, synes, det er skægt. Jeg har flere, der har været henne og sige, at det skal de da vist gå til det her. Og det synes jeg  jo er en god ide, siger Kathe Busk Rasmussen.


Selvom sportsjournalisten kun prøvede en enkelt kamp, var der flere, som skulle prøve det mange gange. Det var jo sjovt. Foto: Johnny Pedersen


Generelt vil nye medlemmer være mere end velkomne i Viborg Bueskyttelaug, da coronaen har kostet nogle medlemmer.

- Vi trænger til et boost af nye medlemmer. Vi er omkring 20 lige nu, men plejer at være omkring 30-35. Det er generelt vores ungdomsskytter, som er forsvundet, siger Kathe Busk Rasmussen.


Dødsstødet sættes ind

Ud af den begrænsede øjenkrog har jeg opfattet, at mine holdkammerater har fået ram på nogle af de blå. På det her tidspunkt aner jeg ikke, hvor mange af mine holdkammerater, som stadig er i live, men jeg fornemmer to ovre til højre.

Nu skal det være, nu skal jeg også byde ind. Jeg går frem og får øje på den sidste overlevende fra blåt hold. Mine holdkammerater støder også frem.

Den blå bevæger sig på baglinjen væk fra mig. Jeg tager sigte, venter på det rette øjeblik, og nærmest som i slowmotion slipper jeg pilen, som svæver igennem luften og rammer den blå lige midt i maven.

Sejren er rød! Og jeg har det virkelig varmt, selvom kampen kun tog nogle minutter. Men sjovt, det var det helt bestemt.Den blå er færdig. Billedet er taget sekundet før, at det afgørende skud sættes ind. Foto: Johnny Pedersen


3 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle