En lille plet på æren


1/5Er det nødvendigt at skrive, at Niels-Christian står til venstre på billedet? Slaget er tabt - kæmpen faldet.

Det er ikke så nemt, som man skulle tro, men bueskydning er nu alligevel for alle, der har en smule tålmodighed - og tak for kampen Niels-Christian.


01 jul. 2020 kl. 13:50

Ole Bjærge oleb@viborgfolkeblad.dk


Viborg: Lad os få det på det rene, Niels-Christian. Du er er selv ude om det, og det vender vi tilbage til lige om lidt. Folkebladet er - afhængig af hvordan man ser på, naturligvis - begavet med sportstossede chefer. De nøjes ikke med at nyde andres lidelser i tv, de dyrker det også selv i så stor grad, at man får dårlig samvittighed, når man smider sig på sofaen klokken 19.30 i stedet for at tonse rundt på en mountainbike, suse rundt om søerne iført løbesko eller knokle rundt på en fodboldbane. Så naturligvis var redaktionschef Kristian Wesenberg Andersen et let offer, da Viborg Idrætsråds boss, Morten Erfurth, foreslog ham, at vi skulle skrive lidt om de mange tilbud, man kan finde på Fitdeal Viborg i løbet af de kommende måneder, og da redaktionschefen tænker på sine medarbejderes ve og vel, blev konceptet, at alle skal bidrage til artikelserien.
Et studium i ro og elegance. Niels-Christian tror på det, men videre kom han heller ikke.Så handlede det ellers om at skynde sig, således at man (jeg) fandt den aktivitet, der kunne klares med mindst mulig fysisk anstrengelse. Disse kunne så overlades til tosserne. "Jeg napper bueskydning," skrev jeg til redaktionschefen.


Jeg vil også Og det fik jeg altså lov til, Niels-Christian, men da du ikke kunne unde mig den fornøjelse alene, viste jeg mit toppunkt af samfundssind og kollegial omsorg, og du fik lov til at være med. Derfor lå du også, som du havde redt, og havde jeg været dig, havde jeg aldrig sagt, at jeg  havde gået til bueskydning (tre gange - måske fire), men det gjorde du, og det viste sig så, at det ikke havde gjort nytte. Niels-Christian Jönsson er min gode kollega. Jeg vil sige, at vi er jævnaldrende, men Niels-Christian forbigår aldrig en chance for at fortælle, at jeg i hans øjne er markant ældre. Det er kun seks f...... måneder, Niels-Christian!


Endnu et pletskud.Vi har altså at gøre med modne mænd, der husker den første månelanding, at Englands bedste fodboldspiller hed Bobby Charlton, og at Elizabeth Taylor var lækker. Dermed har vi også at gøre med en duo, der har alle chancer (risici) for at komme til skade ved enhver ny form for fysisk aktivitet. Dermed har vi også at gøre med en duo, der har alle chancer (risici) for at komme til skade ved enhver ny form for fysisk aktivitet. Formanden for Viborg Bueskyttelaug Kathe Busk Rasmussen ser nu ganske tryg ud, da hun modtager os på laugets baner ved Koldingvej. I hvert fald har hun ikke entreret med Røde Kors eller andre hjælpeorganisationer, så hun må jo tro, at vi kan klare det.


Bliv stående... Det handler om ro og balance. Jeg er ved at forsøge at lære at ro kajak, og nu i en moden alder er det gået op for mig, at rigtig meget fysisk aktivitet faktisk handler om, at man er i balance og holder sig i ro. Det gør bueskydning også, finder Niels-Christian og jeg ud af, efter at de første tre pile har sat sig i skiven - langt fra "edderkoppen" som den lille plet i midten hedder. Man kan ikke sigte med en bue. Forsøger man at rette sigtepunktet mod pletten efter at have skubbet pilen op, ned, til venstre og til højre, går det galt. Et hurtigt og roligt træk med buen, sigtet rettet mod pletten og så ellers pilen afsted. - Bliv stående. Du skal IKKE flytte dig, råber Kathe. Niels-Christian brokker sig over dit og dat, og jeg kan ikke lade være med at tænke på, om han  er lige sådan, når han er på jagt med sin riffel eller sin bøsse, for hvis det er tilfældet, undrer det mig, at han årligt er i stand til at dræbe dusinvis af søde og uskyldige dyr. Han er med andre ord en "born killer", mens jeg er den mere bløde og humane type, der værdsætter en smuk udsigt og ikke nødvendigvis lader det være afgørende for naturoplevelsens kvalitet, hvor mange levende væsner jeg har slået ihjel. Men fred være med det, for det viser sig, at den bløde mand i denne disciplin har en fordel, og efter en par prøverunder er der jo ingen vej udenom. Det skal afgøres bedst af tre gange tre pile, og jeg lægger hårdt ud, hvilket tydeligvis bringer Niels-Christian ud af den i forvejen noget skrøbelige balance.


Ord er overflødige.

Anden runde bliver ikke et vendepunkt for fritidsdræberen, og da den sidste af de ni pile sætter sig i skiven, falder kæmpen. Det er en plet på æren, Niels-Christian, men tak fordi du legede med.

6 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle